Hasiči zachraňovali v Sedlišti poníka uvězněného v úzkém výkopu

Dvě jednotky hasičů z okresu Frýdek-Místek se zapojily v pondělí 22.5.2017 do záchrany poníka, který skončil uvězněn ve velmi úzkém výkopu pro vodovodní přípojku v obci Sedliště. Během čtvrthodinky byl nezraněný poník opět venku, když zachránci použili na jeho vytlačení do širších míst výkopu hasičskou hadici. Odtud už bylo zvíře schopno vyskočit na zemský povrch samo.

Operační středisko hasičů bylo o uvězněném poníkovi informováno v pondělí po osmé hodině ranní. Do Sedliště, kde se buduje nový vodovod, vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Frýdek-Místek, společně s ní jednotka dobrovolných hasičů ze Sedliště.

Zvědavý poník předtím slezl do širší části výkopu pro vodovodní přípojku a pomalu dokráčel až do zúženého místa. Dešťová voda zde byla jen na dně. Otočit nešlo, couvat jej nenapadlo. Až přivolaným hasičům se jej podařilo pomocí jemného táhnutí za ohon a opatrného tlačení prázdnou hasičskou hadicí B „nacouvat“ zpět do rozšířené části výkopu, kde se otočil a poté bez jakýchkoli následků odběhl na další chutnou pastvu.

Hasiči měli připravenu i krizovou variantu, pokud by poník sveřepě odmítal couvat. Byli domluveni s obsluhou bagru, že rozšíří výkop před poníkem.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.