Kuře nezvládlo fjorda aneb velikonoční jízda ve Věřicích

Jak jste prožili letošní Velikonoce? S pomlázkou v ruce nebo - jako jezdci z Jezdecké stáje Věřice - na koni? Je dobře, že veselá nálada a nevšední nápady ještě úplně nevymizely...

Letos jsme se rozhodli pro pobavení diváků uskutečnit velikonoční jízdu v maskách. Na koních do okolních vesnic vyjely nejen velikonoční masky kohout, kuře a zajíc, ale i červená Karkulka, miminko, Pipi Dlouhá punčocha a pestrobarevný žokej na naprosto nedostihovém koni.



Vybaveni pomlázkami jsme vyjeli krátce po třinácté hodině a naši jízdu začali na návsi ve Věřicích za pobaveného povzbuzování především místních obyvatel. Poté jsme pokračovali po plánované trase do obce Okrouhlice.



Trvanlivost masek prověřil první klus i cval. Červená Karkulka přišla o svůj šáteček a tak v jízdě pokračovala s odhalenou přilbou.



Při prvním cvalu se projevil temperament koní, kuře nezvládlo svého fjordského oře a spadlo. Koně se podařilo chytit, uválené kuře opět nasedlo a pokračovali jsme v jízdě. Další jízda se již obešla bez
karambolů, kromě toho, že zajíc ztratil svoje uši a dál pokračoval jako bezuchý.



V průběhu jízdy došlo ještě k další citelné ztrátě. Karkulce z minikošíčku někde po cestě vypadlo plastové minivíno. Co asi dá babičce?



K všeobecnému pobavení dětí i dospělých jsme projeli celou trasu obcemi Věřice, Okrouhlice, Petroupim, Osada Sioux, Dlouhé pole, osada Pilátka, Boušice, Struhařov, Jezero a jízdu jsme zakončili po šestnácté hodině opět ve Věřicích.



Náš obdiv patří především kuřeti, které po pádu absolvovalo celou jízdu a večer po vyšetření lékařem se zjistilo poranění ramene vážnějšího rázu.

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.