Vzpomínáme na... Pavlu Patočkovou

A je tu neděle - den určený pracovnímu klidu a odpočinku. Svátek, jehož název v některých jazycích znamená den slunce nebo den Páně, ale také vzkříšení Ježíše Krista. A křísit budeme každou neděli i zde, ovšem pouze vzpomínky. Vzpomínky na členy naší rozvětvené jezdecké rodiny, kteří tu s námi již nejsou. Neuvěřitelný je i odchod teprve 42leté Pavly Patočkové před čtyřmi lety...

Odešla Pavla Patočková
Velmi smutná zpráva přišla z Lanškrouna. Ve věku 42 let nás v úterý 19. srpna 2008 opustila po dlouhé a těžké nemoci jezdkyně a učitelka jezdectví Pavla Patočková.
Její jezdecká kariéra byla spojena se SJK SZeŠ Lanškroun. Účastnila se především skokových soutěží, ale zpočátku i soutěží Zlaté podkovy. Závodila v sedlech koní Narcis, Eliot, Unesco, Kayo, Niagára, Mája, El Sid, Jordán, Renno, Yourina... Na přelomu 80. let pod dívčím jménem Pecháčková byla mnohonásobnou účastnicí republikových šampionátů a získala pěknou řádku medailí, z toho šest zlatých.
S Pavlou přicházíme o spolehlivou kamarádku, jezdkyni s citem pro koně a výbornou trenérku, která se přes nemoc do poslední chvíle věnovala oddílovým dětem. Všem nám bude moc chybět, ale nejvíce ztrácí její rodina, a hlavně děti Kuba a Kristýna.
Text a foto Hana Stehlíková
Pavla Patočková s Jordánem.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.