Články Chov

Spolek Český teplokrevník z.s. se připravuje na celostátní konferenci

V únoru a březnu letošního roku se napříč celou republikou konaly oblastní schůze chovatelů českého teplokrevníka. Všechny byly přístupné i pro zájemce o vstup do spolku či další chovatele, kteří se o chov zajímají a z diskuze vzešlo mnoho dobrých nápadů a připomínek, kterými se bude zabývat nové předsednictvo, které bude voleno na celostátní konferenci SČT.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V sobotu 12. února 2022 ve večerních hodinách přišlo na svět první hříbě narozené v letošním roce ve vraném stádě Národního hřebčína Kladruby nad Labem, které je chováno v Hřebčíně Slatiňany. Je jím starokladrubská klisnička Monteria-1.

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Čtvrt hodiny po půlnoci v neděli 23. ledna 2022 přišlo v národním hřebčíně na svět první hříbě tohoto roku. Je jím starokladrubská klisnička Amoria-14.

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

V areálu JŠ Equus Kinsky v Hradištku u Sadské se uskuteční přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS.

Předvýběr hřebců ČT do plemenitby 2021: Dva prémiovaní hřebci na druhém předvýběru

Hřebci moravských chovatelů a majitelů byli předváděni při prvním předvýběru dne 20.1.2020 v Zemském hřebčinci Tlumačov. Hned druhý den, tedy 21. 1. 2020 obdobná akce probíhala v ZH Písek. Druhý předvýběr se uskutečnil v ZH Písek ve dnech 19. – 20. 2. 2021.

Chovatelská ročenka anglického plnokrevníka 2020

Vyšla chovatelská ročenka anglického plnokrevníka 2020. Jak informuje na svém webu Jockey Club České republiky, ročenka bude od letošního roku vycházet pouze v elektronické podobě.

V Národním hřebčíně Kladruby nad Labem přišlo na svět první letošní hříbě

Chvíli po půlnoci, 21. ledna 2021 v Kladrubech nad Labem, poprvé spatřila svět starokladrubská klisnička Abanta-22. Stala se tak prvním hříbětem, které se v tomto roce narodilo v národním hřebčíně.

Národní hřebčín vydal plemennou knihu starokladrubských koní

Nové vydání Plemenné knihy starokladrubských koní, navazující na předchozí vydání z let 2000 a 2010, dokládá vývoj chovu tohoto plemene za uplynulých 10 let.

WBFSH: Světové žebříčky plemeníků 2020

Světová chovatelská organizace WBFSH vydala žebříčky plemeníků za rok 2020. Již čtvrtý rok v řadě se na prvním místě mezi skokovými plemeníky umístil Chacco-Blue. Drezurnímu žebříčku dominuje Johnson a všestrannostnímu Grafenstolz.

Pessoa Auction: Aukce koní legendárního jezdce

Nelson Pessoa, vítěz více než 200 soutěží po celém světě, je žijící legenda skokového ježdění. Ve svém důchodu se stále věnuje trénování. Mnozí ale netuší, že je také úspěšných chovatelem.

1 2 3 4 ... 69

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.