Články Sport Spřežení

Mistrovství ČR v soutěžích spřežení zná své vítěze. Jiří Nesvačil jun. zlatý

Národní hřebčín Kladruby nad Labem hostil druhý zářijový týden od 10. do 13. 9. 2020 Mistrovství České republiky v soutěžích spřežení, současně probíhalo také Mistrovství Východočeské oblasti v soutěžích spřežení.

V Čakovičkách zahájí spřežení ,,koronavirovou" sezónu

Disciplíny drezura, všestrannost a parkur již svoji sezónu začali. Spřežení se ke svému prvnímu startu kompletní soutěže v letošním roce teprve chystá, a to ve dnech 27. - 28. června v Čakovičkách u Prahy. 

Boyd Exell: "Chci si vzít zpět titul halového mistra světa"

Dnes vám přinášíme další ze série rozhovorů zveřejněných ve starších číslech našeho časopisu. Australan Boyd Exell dosáhl ve vozatajství významných úspěchů a jeho dominance v této disciplíně může být směle srovnávána třeba s tím, jak kraloval Usain Bolt na běžeckých tratích. 

Vlašic a Domes zářili při Zimním poháru v Brně

Tradičně skvělou sportovní podívanou nabídl vozatajský Zimní pohár České jezdecké federace. Při třetím kole v hale Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně se dařilo především Petrovi Vlašicovi a Milanovi Domesovi. Blýskl se i Josef Hrouda.

Závody spřežení letos v Pardubicích nebudou

Letošní závody spřežení se na Pardubickém závodišti neuskuteční. Důvodem jsou nutné úpravy trati a vozatajské vody. Práce jsou plánované v první polovině letošního roku. Z technických, časových, finančních i personálních důvodů tyto práce ale nemohly být provedeny v termínu, který by umožnil včasné přípravy závodů.

Historie poháru spřežení

Již tuto sobotu se po devatenácté otevřou dveře Spolkového domu v Humpolci pro jezdce všestrannosti a spřežení. Při slavnostním galavečeru budou vyhlášeni ti nejlepší z obou disciplín. Vozatajové jsou vyhlašováni na základě Českého poháru spřežení. Pojďme si nyní připomenout něco z jeho historie.

Souboj otce a syna Nesvačilových. Tlumačov zažil TOP výkony vozatajů

Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračoval druhým vozatajským kolem v Tlumačově, kam se sjelo více jak padesát účastníků. Strhující podívanou nabídla nejen soutěž čtyřspřeží, v níž kralovali otec a syn Jiří a Radek Nesvačilovi.

FEI World Cup Driving - FINÁLE

Ve dnech 7. – 9. února 2020 se uskutečnilo již devatenácté finále Světového halového poháru. Po osmé se konalo ve francouzském Bordeaux. Stavitelem pěkné, rychlé, ale zároveň náročné trati byl stejně jako vloni Johan Jacobs (NED). Sbor rozhodčích pracoval ve složení: Bert Jambon (BEL), Mickäel Delignières (FRA) and Andrew Counsell (GBR).

Jak to vidí před finále Chardon?

Finále 19. ročníku FEI World Cup Driving je tady. Již po osmé ho bude hostit francouzské město Bordeaux. Pojďme se nyní poohlédnout za tím, co mu předcházelo. Na závěr všem příznivcům spřežení přinášíme exkluzivní rozhovor s loňským vítězem Bramem Chardonem (NED).

Zimní seriál zahájilo téměř šedesát kočárů

O závody spřežení je čím dál větší zájem. To každoročně dokazuje např. Zimní jezdecký pohár, jehož se účastní víc a víc soutěžících. Na zahajovací mítink sedmého ročníku tohoto halového seriálu jich dorazilo do Hradištka u Sadské padesát osm.

1 2 3 4 ... 20

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.