Články Volný čas Agroturistika

Rehabilitace památkově chráněného objektu bývalé fary a školy v Kladrubech nad Labem dokončena

Ve čtvrtek 19. prosince v 10:00 se uskutečnilo slavnostní otevření nově rehabilitovaného památkově chráněného objektu Národního hřebčína Kladruby nad Labem, kterým je budova bývalé školy a fary na návsi v Kladrubech nad Labem.

Vánoční koncert a Zimní království starokladrubských koní 2019

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve o vánočním čase na návštěvu hřebčína. V pátek 20. prosince se od 18:00 hodin v kostele sv. Václava a Leopolda uskuteční vánoční koncert (Eva Garajová - mezzosoprán, Kateřina Englichová - harfa, Žofie Vokálková - flétna). Ve dnech 26. a 27. prosince pak můžete tradičně navštívit starokladrubské koně v Kladrubech nad Labem a ve Slatiňanech. 

Přijďte si užít zážitkový den v píseckém hřebčinci!

Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci se Zemským hřebčincem v Písku Vás zve na Den otevřených dveří v Zemském hřebčinci, který se uskuteční v Písku v Jihočeském kraji v sobotu 31. srpna 2019 od 10:00 do 16:00 hod. Během akce se návštěvníkům otevře areál hřebčince, který v posledních letech procházel rekonstrukcí tribuny pro diváky, a došlo k výstavbě objektu pro rozhodčí. Díky dotaci z evropských fondů byl celý areál zabezpečen kamerovým systémem a došlo k jeho digitalizaci pomocí 3D scanneru. 

Den starokladrubského koně 2019: Ohlédnutí

V sobotu 25. května 2019 se v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem uskutečnil 4. ročník Dne starokladrubského koně. Program letošního ročníku se nesl ve znamení oslav 440 let od vydání dekretu císařem Rudolfem II., kterým udělil kladrubskému hřebčínu statut císařského dvorního hřebčína. Již tradičně se tento den stal oslavou výjimečného plemene, starokladrubského koně, jeho domovského hřebčína, ale také po staletí neměnných činností, které k původnímu dvornímu hřebčínu patří. 

Svátky řemesel a krásy ušlechtilých koní 2019

Jak již tradičně druhý víkend v červnu se v Kunštátě v areálu Panské zahrady konají Svátky řemesel a krásy ušlechtilých koní. Již 12. ročník představí lidová i umělecká řemesla. Po oba dny program nabídne také drezurní show, rytířský turnaj nebo volné létání dravých ptáků. V sobotu pak program vyvrcholí noční show s koňmi.

Zahájení návštěvnické sezóny 2019 v Kladrubech nad Labem

Národní hřebčín Kladruby nad Labem dnes zahájil hlavní návštěvnickou sezónu roku 2019 symbolickým křtem klisničky, která se narodila 1. března starokladrubské bělce 386 Eloise jako její druhorozené hříbě. Návštěvníkům  Národní hřebčín otevře své brány v sobotu 30. března 2019. Letošní rok se bude  upínat zejména k oslavám výročí 440 let od povýšení na císařský dvorní hřebčín.

ICOMOS posuzuje doplňující informace v nominaci krajiny hřebčína v Kladrubech nad Labem na seznam UNESCO

Rada Krajiny pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem projednala dokument, který si vyžádala Mezinárodní rada pro památky a historická sídla (ICOMOS) na základě výsledků panelové diskuse se zástupci nominovaného statku v sídle ICOMOS v Paříži v listopadu loňského roku. Ministerstvo kultury dokument oficiálně předložilo Centru světového dědictví a organizaci ICOMOS.

Bronz v programu Pestrá krajina 2018 - Farma U lesa

Držitelem bronzové medaile v programu Asociace soukromého zemědělství ČR Pestrá krajina 2018 je Farma U lesa (ASZ Tábor) v Sudoměřicích u Bechyně, na níž se rodina Šonkových věnuje zejména chovu masné drůbeže, masného skotu, koní a drobného zvířectva, dále agroturistice, provozu sportovní stáje a dalším souvisejícím aktivitám. Šonkovi zdařile zrekonstruovali původní usedlost, zatravnili rozsáhlé plochy původně orné půdy a v areálu nové farmy zřídili malou vodní plochu.

V pololetí koně letí 2019

O pololetních prázdninách a následujícím víkendu, tj. ve dnech 1. - 3. únor 2019 se Národní hřebčín Kladruby nad Labem jako již tradičně opět otevře návštěvníkům. V Kladrubech nad Labem se můžete vydat na prohlídku stájí, císařského zámku a expozice historických kočárů, saní a postrojů.

Vánoční koncert a Zimní království starokladrubských koní

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve o vánočním čase na návštěvu hřebčína. V pátek 21. prosince se od 17:30 hodin v kostele sv. Václava a Leopolda uskuteční vánoční koncert (Iveta Hejduková - soprán, Vladimír Kořán - klavír). Ve dnech 26. a 27. prosince pak můžete tradičně navštívit starokladrubské koně v Kladrubech nad Labem a ve Slatiňanech. 

1 2 3 4

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.