Články Zajímavosti Veterina a zdraví

Prohlášení ČJF k infekci HERPES VIRUS

V průběhu mezinárodních parkurových závodů GCT Prague PlayOffs 2019, zkolabovala klisna české jezdkyně a byla neprodleně odvezena na veterinární kliniku s podezřením na neurologické potíže. Po dalších následných vyšetřeních byla potvrzena nákaza Herpes virem. 

Pozvánka na seminář - Rány u koní a jejich léčba

Centrum rehabilitace koní V&C zve na odborný seminář Rány u koní a jejich léčba. Seminář se uskuteční v sobotu 16. listopadu v Jezdeckém areálu Vasury Kolesa. Přednášet bude Doc. MVDr. Jana Mezerová, Ph.D. Více uvnitř.

Den otevřených dveří na veterinární klinice Heřmanův Městec

V sobotu 2. listopadu se uskuteční Den otevřených dveří na veterinární klinice Heřmanův Městec. Návštěvníci budou moci nahlédnout do zákulisí kliniky a také se zúčastnit připravovaných přednášek. Více uvnitř.

Upozornění pro chovatele v souvislosti s horkým počasím

V souvislosti s aktuálními vysokými teplotami vzduchu, které mohou negativně ovlivnit také pohodu a zdraví zvířat, Státní veterinární správa (SVS) připomíná důležité zásady, jež by měli chovatelé dodržovat. Chovatelé hospodářských i zájmových zvířat by měli věnovat zvýšenou pozornost především zajištění dostatečnému napájení v chovech a také dostatečnému větrání a chlazení. Je potřeba být obezřetný také při přepravě zvířat. Z preventivních důvodů se kontroly SVS v tomto období ve zvýšené míře zaměřují na plnění povinností chovatelů ve vztahu k horkému počasí.

Den otevřených dveří v Centru rehabilitace koní V&E

Centrum rehabilitace koní V&E s.r.o. si Vás dovoluje pozvat na den otevřených dveří nového centra pooperační, pourazové a rehabilitační péče pro sportovní, dostihové a hobby koně. Den otevřených dveří se uskuteční 13. dubna 2019 od 12 hodin v areálu dostihového závodiště v Kolesách. Předvedení procedur na přístrojích firmy Horse-trainer ve 12.30 hodin a 14.30 hodin.

FEI vydala doporučení kvůli rozšíření chřipky koní

Kvůli velkému rozšíření viru chřipky koní v Belgii, Francii, Velké Británii, Irsku, Nigérii a Spojených státech amerických vydala Mezinárodní jezdecká federace FEI pro jezdeckou veřejnost návod, jak chránit své koně.

Hříběcí, nebezpečná nákaza koní potvrzena na Tachovsku

V hospodářství na Tachovsku byl potvrzen případ nákazy koní s názvem hříběcí. Jedná se o bakteriální, onemocnění především hříbat a mladých koní, které nepatří mezi tzv. nákazy povinné hlášením Státní veterinární správě (SVS). Může však způsobit vážné komplikace v chovu. SVS v chovu přijala opatření, aby nedošlo k dalšímu šíření nákazy. Zároveň vyzývá chovatele k dodržování pravidel pro přesun koní a pravidelnému sledování zdravotního stavu svých koní.

TOPVET – nová přírodní kosmetika pro koně

PR / Jsme malá česká rodinná firma, tradiční výrobce přírodní kosmetiky, doplňků stravy, zdravotních prostředků a veterinárních přípravků. Nabízíme bylinné tinktury, tobolky, sirupy, gely, pleťové krémy, oleje, masti, masážní kosmetiku, veterinární přípravky. 

Čtvrtý výskyt infekční anémie koní na Slovensku

Státní veterinární a potravinářská správa Slovenské republiky (ŠVPS SR) potvrdila 24. dubna 2018 laboratorním vyšetřením čtvrté ohnisko infekční anémie koní na Slovensku od roku 2016 a druhé v tomto roce. Nemoc byla diagnostikována u jednoho koně soukromého chovatele v obci Zolná okres Zvolen. ŠVPS SR Bratislava a RVPS Zvolen přijali opatření na zabránění šíření infekční anémie koní na Slovensku. Opatření zahrnují dočasný zákaz pořádání závodů a svodů koní v 10km pásmu od ohniska nemoci, klinické vyšetření všech koní v okruhu 10km od ohniska a také odběr vzorků na laboratorní vyšetření EIA.

Třetí výskyt infekční anémie koní na Slovensku

Státní veterinární a potravinářská správa Slovenské republiky (ŠVPS SR) potvrdila 12. února 2018 laboratorním vyšetřením třetí ohnisko infekční anémie koní na Slovensku. Nemoc byla diagnostikována u jednoho koně soukromého chovatele v obci Jelšovec okres Lučenec. ŠVPS SR Bratislava a RVPS Lučenec přijali opatření na zabránění šíření infekční anémie koní na Slovensku. Opatření zahrnují dočasný zákaz pořádání závodů a svodů koní v 10km pásmu od ohniska nemoci, klinické vyšetření všech koní v okruhu 10km od ohniska a také odběr vzorků na laboratorní vyšetření EIA. Celé oznámení najdete zde.

1 2 3 4 ... 7

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.