Články Sport Voltiž

Česká voltiž v Ermelu ve finále

Čeští voltižéři bojovali o víkendu v holandském Ermelu o medaile na ME a na MS. Junioři finišovali v sobotu a v neděli vrcholily mistrovské soutěže seniorů.

Odešel úspěšný hřebec Catalin

Na jaře letošního roku odešel ve věku 28 let na věčné pastviny plemenný hřebec a úspěšný voltižní kůň Catalin I MT v SR 3397 Catalin XIII ( C IV- 33). Narodil se v Motěšicích 3. 8. 1990 jako příslušník plemenné knihy Furioso. Tento mohutný, kostnatý a souladný hřebec absolvoval výkonnostní zkoušky rovněž v Motěšicích a následně byl zařazen do třídy Elita s hodnocením 8,4 bodu, kdy za typ byl hodnocen 8,9 body, exteriér 8,7 a výkonnost 8,1 bodu.  V roce 2002  byl zakoupen Zemským hřebčincem Tlumačov, kde byl téhož roku zařazen do chovu. Podílel se také na regeneraci moravského teplokrevníka. 

Czyžová skončila na juniorském ME ve voltiži dvanáctá, družstvo bylo šesté

Dvanácté místo obsadila Tereza Czyžová mezi ženami na juniorském mistrovství Evropy ve voltiži, jezdecké disciplíně, v níž závodníci předvádějí za hudebního doprovodu gymnastickou akrobacii na cválajícím koni. České družstvo skončilo v kategorii skupin na šesté pozici.

Voltižéři bojovali v Albertovci o domácí mistrovské tituly

Zcela zaplněná hala hřebčína Albertovec sledovala o víkendu mistrovství České republiky ve voltiži, atraktivní disciplíně, v níž jezdci předvádějí akrobacii na cválajícím koni.

Ochutnávka z Jezdectví: Psychoterapie pomocí koní

Každý z nás má svůj osobní příběh s koňmi. Často jsou dobrodružné a napínavé. Tyto příběhy obsahují osobní růst, zkoumání částí vnitřního stínu, vítězství nad vnitřními draky. Koně nás přimějí jít k větší autentičnosti a sebepoznání. Odtud je jen kousek cesty k otázce: Mohou koně cíleně léčit lidi?

Uhynula voltižní hvězda

Rodina Vorberg se loučí se svým skvělým voltižním koněm, Sirem Bernhardem RS, který uhynul ve věku 16 let. Jak uvádí Německá jezdecká federace, Sir Bernhard RS měl „vážné nálezy na pohybovém ústrojí“. Po dlouhé léčbě, která nepřinesla žádný efekt, měl kůň stále pohybová omezení, a tak se Kai Vorberg se svojí ženou a veterináři rozhodl koně uspat.

Češi zářili při mezinárodních závodech ve voltiži

Výtečnými výkony ozdobili čeští jezdci mezinárodní závody kategorie CVI3* ve voltiži ve Frenštátě pod Radhoštěm. Kateřina Kocurová a Jan Hablovič své soutěže opanovali.

Voltižní družstvo Velké Británie vybírá peníze na cestu na WEG

Stejně jako čeští voltižní jezdci, tak i britské voltižní družstvo shání peníze na cestu na Světové jezdecké hry do amerického Tryonu. Družstvo nedostane žádnou finanční podporu od Britské jezdecké federace a tak si musí hradit cestu osmi členů a jednoho koně z vlastních zdrojů. Na zaplacení letenek a ubytování potřebují vybrat okolo 40 tisíc liber.

MČR ve voltiži 2017 - výsledky

Ve dnech 23. - 24. září se uskuteční v kryté hale ZH Tlumačov MČR ve voltiži. Soutěže odstartují v sobotu od 8 hodin, v neděli pak od 10 hodin. Akce se koná za podpory Zlínského kraje a obce Tlumačov. Vstupné dobrovolné.

MS a ME ve voltiži 2017 - Magna Racino: Čeští junioři pátí na MS ve voltiži

Od 2. do 6. srpna probíhá v Ebreichsdorfu v areálu Magna Racino mistrovství světa a Evropy ve voltiži. Průběžné výsledky nejen českých jezdců sledujte uvnitř.

1 2 3 4 ... 6

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.