Články Chov Ostatní

První hříbě narozené v roce 2020 v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem

Prvním narozeným hříbětem v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem v letošním roce je klisnička Regencia – 32. Narodila se v úterý 11. 2. 2020 v hřebčíně Slatiňany. Její matka je desetiletá klisna 519 ROCIANA a otcem je hřebec Siglavi Pakra Montilla XI.

Oslavy zápisu na seznam UNESCO v Kladrubech nad Labem

V sobotu 5. října 2019 se uskuteční v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem oslavy zápisu Krajiny pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Rozhodl o něm Výbor pro světové dědictví na svém zasedání v ázerbajdžánském Baku dne 10. července tohoto roku.

Uhynul hřebec Guidam Sohn

Jak na svém facebookovém profilu informuje Zemský hřebčinec Písek, dnes v noci dotlouklo srdce jednoho z nejúspěšnějších plemenných hřebců nejen v majetku ZH Písek, ale v celé naší zemi, hřebce 1053 Guidam Sohna.

Zastupitelstvo města Napajedla bude jednat o hřebčínu

Ve středu 19. 6. 2019 je svoláno VEŘEJNÉ zasedání zastupitelstva města Napajedla od 15,00 hod. v zasedací místnosti radnice v Napajedlích. Pokud se tohoto veřejného zasedání ZM zúčastní víc zájemců a nebude kapacita zasedací místnosti dostačující, musí být jednání přemístěno do většího sálu, předpokládám do napajedelského kina. Mimo jiné se bude jednat o Hřebčíně Napajedla.

Proběhlo jarní třídění starokladrubských koní v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem

Třídění starokladrubských koní probíhá za účasti odborné komise již tradičně dvakrát ročně (květen, říjen). Kromě negativní selekce – vytřídění mladých koní z odchovu nejčastěji pro hrubé vady exteriéru, zdravotní problémy a pozitivní selekce – předvýběr nadějných mladých koní ve výcviku k přípravě ke zkouškám výkonnosti (ZV) a zařazení mladých hřebců a klisen do chovu, je hodnocena i celková úroveň předvedených koní (kondice, růstové parametry, péče o koně, ovladatelnost zvířat).

Ročenka Svazu chovatelů slovenského teplokrevníka za rok 2018

Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka v ČR zveřejnil na svých webových stránkách Ročenku za rok 2018. Na 150 stránkách najdete informace o zástupcích této plemenné knihy CS. Ročenku najdete zde.

Svaz chovatelů českého teplokrevníka - akce v roce 2019

Svaz chovatelů českého teplokrevníka uspořádá v roce 2019 mnoho chovatelských akcí. Na svých webových stránkách www.ctsvaz.cz zveřejnil podrobný kalendář s termíny přehlídek, třídění, ZZV hřebců, svodů, přehlídek a ZZV klisen. Více uvnitř.

Hřebec na dnešní den: 1074 Siglavi Pakra Basilika VIII

PR text / Hřebec Siglavi Pakra Basilika VIII je méně typický starokladrubský vraník (linie Siglavi pakra, rodina Bárta) s výraznou mechanikou pohybu. Je vraník bez odznaků.

Hřebec na dnešní den: 1586 Santys

PR text / Hřebec Santys je příslušníkem linie 113 Successeur de Bonef (*1928).  Jeho chovatelem je pan Jaroslav Říha z Nemochovic. Hřebec je středního rámce s dobrými hloubkovými a šířkovými rozměry. Jeho předností je velmi dobrá mechanika pohybu a velmi dobrý charakter.

Hřebec na dnešní den: Hemiš

PR text / Hřebec Hemiš náleží k linii 2526 Hollriegel založené v roce 1939. Spolu se svým otcem 2014 Heny jsou poslední žijící plemenní hřebci této linie. Jeho chovatelem je pan Jan Louda z Bublovic. Výkonostní zkoušky ukončil v roce 2018 s hodnocením 8,00 bodu za extrier a 8,34 bodu za výkon. Hřebec je vybrán jako genový zdroj plemene slezský norický kůň.

1 2 3 4 ... 24

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.