Články Volný čas Jezdecké dny

Den koní - ČZU Praha

Tak, jako každý rok, i byly letos pořádány během května a června po celé republice Dny koní s cílem popularizovat jezdecký sport. Je mnoho důvodů, proč si sednout do sedla. Studie potvrdily, že jezdectví může podporovat tělesnou i duševní pohodu-navíc příjemně, je tedy nepřekonatelným sportem. 

Den koně 2019

V neděli 19. května se uskuteční od 10.30 hodin v jezdeckém areálu na Podkově v Mělníku tradiční Den koně. Na programu je přehlídka koní chovatelů oblasti, spřežení, mistrovství České republiky v parkurovém skákání bez otěží a kostýmové skákání aneb skákání v maskách. Více informací najdete na webu www.jkmelnik.cz.

Koně v akci 2018 i s českým teplokrevníkem

O týden dříve 25. - 26. srpna, než byli její fanoušci zvyklí, se letos koná mezinárodní výstava KONĚ V AKCI. A bude to výstava s mnoha historickými milníky a také velkými oslavami. Sama výstava totiž slaví 20. jubileum. A protože rok 2018 je také rokem oslav 100. výročí vzniku samostatného Československa, ponese se i mezinárodní výstava v duchu PRVNÍ REPUBLIKY. A aby toho nebylo málo, své 25. narozeniny slaví také pořadatel výstavy Dostihový spolek a.s.

Den koně 2018

V neděli 20. května se uskuteční od 10.30 hodin v jezdeckém areálu na Podkově v Mělníku Den koně. Na programu je přehlídka koní chovatelů oblasti, spřežení, mistrovství České republiky v parkurovém skákání bez otěží a kostýmové skákání. Více informací najdete na webu www.jkmelnik.cz.

Adventní víkend v národním hřebčíně

O druhém adventním víkendu ve dnech 3. a 4. prosince 2016 Národní hřebčín znovu otevře široké veřejnosti své prostory v Kladrubech nad Labem a ve Slatiňanech. Návštěvníci se mohou těšit na komentované prohlídky nejen hlavních stájí, ale i kladrubského zámku a expozic postrojovny a historické kočárovny. Komentované prohlídky budou probíhat v Kladrubech nad Labem od 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 a 15:30 hod, ve Slatiňanech od 11:00, 13:00 a 15:00 hod.

Kladruby naruby

Národní hřebčín Kladruby nad Labem, s.p.o. připravil na sobotu 17. září 2016 bohatý program, který se snaží přiblížit chov starokladrubských koní nejširší veřejnosti. Odpoledne plné zábavy ale i poučení se odehraje na závodišti v Kladrubech nad Labem.

II. ročník Chovatelské výstavy a jezdeckého odpoledne pony a malých koní

Ve dnech 27. - 28. srpna se v Polance nad Odrou uskutečnil II. ročník Chovatelské výstavy a jezdeckého odpoledne pony a malých koní. Když organizátoři pár dní před akcí akci připravovali, bylo jasné, že bude krásný, slunečný, až tropický den.  Proto byl výstavní kruh zmenšen, což uvítali hlavně nejmenší vystavovatelé.

Koně v akci 2016: Kůň a sport - soutěž o vstupenky

Největší setkání koní a lidí v domově slavné Velké pardubické. To je mezinárodní výstava Koně v akci. Na dva dny a pouze jednou v roce vždy o prvním zářijovém víkendu se pardubické závodiště stává světem koní a lidí. Ve dnech 3. – 4. září se tu odehraje už 18. ročník mezinárodní výstavy Koně v akci, tentokrát s podtitulem Kůň a sport. Aktualizace 2. 9. 12:00 HOD: Letošní výstava Koně v akci dosáhla plnoletosti a své oslavuje opravdu velkolepě. Pořadatelé v rámci 18. ročníku výstavy připravili nabitý a rozmanitý program, jehož podtitulem jsou KONĚ A SPORT. Kompletní program najdete uvnitř.

7. ročník Benefice pro Koňskou záchytku

Již 7. ročník Benefice pro Koňskou záchytku se uskuteční 6. srpna od 14 hodin v Hospodářském dvoře v Bohuslavicích u Telče. V letošním programu vystoupí například Václav Vydra se svými koňmi, Zuzka Prokopová a mnoho dalších. Výtěžek bude věnován na pomoc koním v Koňské záchytce. Více uvnitř.

Den starokladrubského koně

Národní hřebčín Kladruby nad Labem na začátku sezóny 2016 otevřel veřejnosti svůj areál v Kladrubech nad Labem. V sobotu 28. 5. 2016 připravil slavnostní program pod názvem Den starokladrubského koně, který je nejen oslavou unikátního českého plemene, ale také připomenutím dokončení výjimečné rekonstrukce. Za účasti vzácných hostů - ale především pro širokou veřejnost - proběhne celá řada vystoupení a prezentací. 

1 2 3

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.