Články Chov Svody klisen

Chovatelský den na Ptýrově 2018: seznam přihlášených koní

Ve středu 11. července proběhne na Farmě Ptýrov Chovatelský den, v rámci kterého se uskuteční svod klisen a přehlídky koní všech plemen. Uzávěrka přihlášek byla 9. 7. 2018. Podrobnosti včetně přihlášených uvnitř.

Svod klisen a registrace hříbat hannoverské a rýnské plemenné knihy

Svod klisen a registrace hříbat se letos uskuteční v termínu 17.- 25.8.2017. Prosíme chovatele, kteří by měli zájem o zápis klisen, či registraci hříbat, aby se přihlásili a dodali potřebné podklady nejpozději do pondělí 7.8.2017. Registrovat je možné nejen do hannoverské, ale i do rýnské plemenné knihy, a to i klisny cizích populací splňujících podmínky pro zápis.

Svod a přehlídka klisen ČT - Ptýrov 2016

V pátek 17. června 2016 se na Farmě Ptýrov konal svod klisen a oblastní přehlídka tříletých klisen plemene Český teplokrevník. I přes velmi deštivé počasí se svodu zúčastnilo 11 klisen a přehlídky 9 klisen velice dobré úrovně. Více uvnitř.

Svod klisen a registrace hříbat hannoverského svazu 2015

Letos netradičně v srpnu 23. - 26. 8. 2015 se uskuteční svod klisen a registrace hříbat hannoverského svazu. Prosíme chovatele, kteří by měli zájem o zápis klisen či registraci hříbat, aby přihlásili a dodali potřebné podklady nejpozději do pondělí 17. 8. 2015. Registrovat je možné i klisny cizích populací splňují podmínky plemenné knihy. V případě jakýchkoli dotazů je Vám česky mluvící spolupracovník Veronika Jiroutová k dispozici na tel.: +420 777 776 682.

Svod klisen na Farmě Ptýrov - výsledky

V pátek 26. června se na Farmě Ptýrov koná Svod klisen plemene ČT. Zároveň probíhá přehlídka 3letých klisen a klisen s hříbaty. Akce začala v 10 hodin. Přehlídky se účastní 12 klisen, seznam uvnitř. 17:40 HOD: Vítězkou je klisna Ramana Mahariši chovatele Ing. J. Voráčka. Pořadí klisen v článku.

Svod klisen a registrace hříbat

Začátek letošní registrace hříbat a zápis klisen do hannoverské plemenné knihy připadl na termín 22. září. Poslední den tzv. „Brenn Tour“ navštívíme i nedělní finále Skokového poháru v Hořovicích. V průběhu celého dne máte možnost setkat se s představiteli svazu, kteří s Vámi rádi proberou problematiku chovu, či zodpoví případné dotazy. Registrovat je možné i klisny cizích teplokrevných plemen.

Oblastní přehlídka tříletých klisen ČT na Ptýrově

V pátek 29. května pořádala Farma Ptýrov Oblastní přehlídku tříletých klisen ČT a svod klisen. Od 10 hodin proběhl svod, od 13 hodin pak samotná přehlídka. Katalog přihlášených klisen najdete uvnitř článku. Aktualizace 2. 6. 10 HOD: Fotogalerie zde.

Svod fríských koní 2012 v Čeladné

Asociace fríských koní CSFHO o.s. zve 29. 9. od 9 hodin na Svod fríských koní 2012. Akce se koná v krásném prostředí Prosper Ranch Čeladná. Kvalitu fríských koní přijedou letos posuzovat pan Haring Draaijer a pan Eduard Arie Pouw. Budou zde k vidění fríská hříbata, některá je možné již na svodu po domluvě s majitelem zamluvit a zakoupit.

Svod klisen a registrace hříbat hannoverského svazu

Jako již tradičně se v září v Čechách a na Slovensku uskuteční svod klisen a registrace hříbat hannoverského svazu. Letošní "Brenn Tour", jak se akci pracovně říká, vypukne již za pár dní, konkrétně poběží 17.-21. 9.

Víkend ve znamení irských cobů

V sobotu 11. června se na Ola Ranči uskutečnil svod irských cobů pod záštitou mateřské plemenné knihy Irsko. Koně byli zapsáni do nově schválené plemenné knihy v ČR. Vzhledem k tomu, že ČR respektive o. s. ICSCR je filiálkou mateřské plemenné knihy, tak výsledky ze svodu jsou uznatelné pro všechny plemenné knihy zabývající se irským cobem v Evropě.

1 2

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.