Články Sport Drezura

Fenomenální Isabell Werth

Nemůžete jezdit ke svému koni, byt již máte několikrát uklizený a sledování seriálů vás už nebaví? Můžete si objednat aktuální číslo Jezdectví přes eshop obchodu Equestrians anebo můžete číst náš web, chystáme pro vás seriál rozhovorů a článků zveřejněných ve starších číslech našeho časopisu. Začínáme rozhovorem s drezurní jezdkyní Isabell Werth, který vyšel v létě. Přejeme hezké čtení!

Mistrovství světa mladých drezurních koní - Ermelo 2019

Uplynulý týden, 1. - 4. 8. 2019, se konalo další MS mladých drezurních koní. Nizozemské Ermelo se stalo na týden baštou drezurních talentů již po čtvrté v řadě a zároveň minimálně na rok naposledy. Příští ročník je dle dostupných informací přidělen německému Verdenu.

Mistrovství Evropy v drezuře Ch/J/YR 2019 - San Giovanni: Junioři na 14. místě

Pětice českých drezurních jezdkyň se v italském San Giovanni zúčastní ve dnech 24. – 28. července mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců. Horse Riviera Resort nedaleko italského letoviska Rimini očekává příjezd celkem 220 jezdců z 26 zemí.

MČR drezura a paradrezura 2019 - Královice: Mistry Kotyzová, Vavříková, Vášáryová, Vištalová, Lišková, Skřivanová, Lumbachová, Jihomoravská oblast

Od 10. do 14. července probíhá v Královicích u Slaného Mistrovství České republiky v drezuře a paradrezuře. Průběžné výsledky najdete uvnitř.

CDI-W Brno 2019: průběžné výsledky

Od 19. do 23. června probíhá v Brně v areálu na Panské líše již 21. ročník mezinárodních závodů v drezuře CDI-W/CDI3-Y-J-P-Ch. Na startu se představí 95 koní z 16 zemí světa. Více uvnitř.

Bezpečnostní třmeny s otevřeným ramenem v drezuře

Oddělení FEI pro Drezuru a Para Drezuru informovalo, že v návaznosti na FEI Drezurní pravidla článek 428.1.1 a článek 428.1.1.2, jsou povoleny bezpečnostní třmeny s otevřeným ramenem (podobné těm, které jsou zobrazeny níže) v soutěžích FEI Drezura a FEI Para Drezura v roce 2019. Toto bude navrženo jako pravidlo pro rok 2020.

Dubnové závody v Nebanicích

O víkendu 27. - 28. 4. se uskutečnili drezurní závody na kolbišti v Nebanicích. Na závody přijelo 27 německých jezdců se 40 koňmi a získali přední místa ve všech výsledkových listinách.

Mencke na mistrovství Meklenburska

V hřebčíně  Redefin proběhlo 16.–17. března drezurní Halové mistrovství spolkové země Meklenbursko. Na jeho startu byla se třemi koňmi také Libuše Mencke. V prvním kole obsadil trakénský plemeník Glücksruf druhé místo, dvojnásobný mistr ČR Syrio třetí a pro 7letého Sandokana byl tento start premiérou na této obtížnosti a skončil na devátém místě. 

Světový drezurní žebříček FEI - březen 2019

Drezurnímu žebříčku vévodí i nadále německá jezdkyně Isabell Werth s klisnou Weihegold OLD, která se svými dalšími koňmi Bella Rose 2 a Emilio 107 drží třetí a čtvrtou pozici. Mezi nimi se na druhém místě drží americká jezdkyně Laura Graves a Verdades. Do první desítky poskočila z 12. na 10. místo Jessica von Bredow-Werndl s TSF Dalera BB. Naopak z 10. až na 71. místo se propadl Patrik Kittel a Delaunay OLD. Nejvýše umístěnou českou jezdkyní je na 253. místě Pavla Rubíčková s Xangai. Kompletní žebříčky uvnitř.

Pavo Pohár Jezdectví 2018 - drezura

Vítězství v drezurním žebříčku Pavo Poháru Jezdectví 2018 obhájila Hana Vášáryová. Druhá se umístila Pavla Rubíčková, třetí pak úřadující mistryně ČR Libuše Mencke. Nejlepší pětka bude dekorována na galavečeru Koně na Žofíně 9. března 2019. Vstupenky zakoupíte zde.

1 2 3 4 ... 35

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.