Hřebec na dnešní den: Erdinger

PR text / Výjimečná osobnost pocházející z chovu trenéra FC Bayern Mnichov, Hermanna Gerlanda, velkého rámce a kvalitního exteriéru, to je Erdinger! Za nekončícího bouřlivého potlesku se představil divákům na körungu v klusu na lonži a díky přirozenému sebenesení a taktu v nich zanechal mimořádný dojem.

Erdingen oplývá „motorem vzadu“ a vynikající mechanikou pohybu v klusu, cvalem do kopce a uvolněným a přesto energickým krokem. Dle očekávání zazářil na 14denním testu v Neustadt (Dosse) coby jasný drezurní vítěz s nejvyššími známkami. Obdržel nejvyšší známku za klus ze všech hřebců (9,5) a celková známka činila 8,87 b. Do jeho prvního ročníku hříbat, který se narodí v roce 2018, vkládáme velké naděje. Jeho otcem je Escolar, který jak je vidět Erdingera silně ovlivnil. Jedná se o dvojnásobného vítěze Bundeschampionatu z let 2012 a 2013. Se svým jezdcem Hubertem Schmidtem zvítězil v soutěžích do Intermédiaire I. Aktuálně obsadili např. druhé místo v Nürnberger Burgpokal v roce 2017 ve Frankfurtu. Jeho potomci se ukazují jako nadprůměrně kvalitní drezurní koně, dominují na zemských šampionátech i na Bundeschampionatu a svému otci tak v roce 2017 zajistili přední pozici v německých odhadech plemenných hodnot. Matka dala také körovaného syna Puerto Rico (po Peking), dále úspěšné drezurní a skokové koně, jako např. Davy Jones (po Don Laurie I), který slavil úspěchy na mezinárodních závodech do Intermédiaire II s Victorií Suppert, nebo Fernando (po Fürst Piccolo), svého času finalista německého šampionátu hříbat v Lienen, který je připravován do nejvyšších drezurních soutěží. Mateřský otec Contender, vítěz VZH je jedním z nejžádanějších a nejváženějších plemeníků Německa, jehož potomstvo napříč jezdeckými disciplínami vydělalo přes 9,3 milionu euro. Jen v Německu zplodil téměř 130 plemenných hřebců. Prapraděd Coriander se více než kdo jiný zasloužil o všestrannost holštýnského koně. Sám byl úspěšný v Grand Prix, byl mimořádně skokově nadaný a patřil k ceněným holštýnským plemeníkům.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.