Anna Kellnerová na Sunshine Tour a pod vedením Jessicy Kürten

Anna Kellnerová, pátá v Pavo Poháru Jezdectví 2015 a čerstvá Jezdkyně roku 2015 v kategorii mladých jezdců je již třetí týden na Sunshine Tour v jihošpanělském Vejer de la Frontera, proto si osobně nemohla převzít cenu na pražském Žofíně. Hosty galavečera však pozdravila alespoň telefonicky, přičemž poděkovala týmu, který ji podporuje. Do něj již několik měsíců patří trenérka Jessica Kürten. Co o spolupráci Anička říká a jakých výsledků o minulém víkendu docílila?  

"S Jessicou Kuerten jsem začala spolupracovat těsně před naším startem v Salcburku v prosinci 2015. Jako trenérka je výborná. Soustředí se jak na fyzickou práci s koňmi, tak i na technický komponent při skákání. Protože byla jednou z nejlepších jezdkyň v parkurovém skákání, tak moc dobře ví, že fyzická a hlavně psychická výdrž pro jezdce v parkuru je velmi důležitá, proto i tohle je součást našeho tréninku. Umí člověka motivovat a podržet, když je potřeba. Celkově si naši spolupráci opravdu užívám a hlavně si té spolupráce velmi vážím."

Profil Jessicy Kürten na stránkách FEI zde.

 

Ve třetím závodním týdnu se Anně nejvíce dařilo s Classicem, Dimarem a Atessou. Dimaro i Classic přitom startovali na parkurech vysokých 140 cm. Na lepší umístění dosáhla Anna s Dimarem, který dokončil v pátek na čtvrtém místě. S Classicem dokončili sice obě soutěže rovněž bez shození, nicméně ve volnějším, tréninkovém tempu. S Atessou startovala Anna v soutěžích Big Tour C, tedy na parkurech vysokých 145 cm. Nejlepšího výsledku dosáhly v pátek, kdy společně obsadily po bezchybném parkuru v početném startovním poli deváté místo.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.