Změní Daniel Deusser národnost?

V rozhovoru pro francouzský magazín Grand Prix Replay připustil německý jezdec Daniel Deusser možnost změny své národnosti za belgickou. Vedoucí muž Světového poháru západoevropské ligy se totiž stále nedohodl s německou národní federací. V roce 2017 Ahlmann a Deusser odmítli podepsat smlouvu s federací, a tak nemohli v loňském roce reprezentovat Německo.

"Ideálním řešením by bylo nalezení shody mezi námi a federací," říká Deusser. "Jsem plně oddaný německému družstvu, avšak bez nalezení shody se stanu belgickým jezdcem. Částečně již Belgičan jsem."

Domovem Daniela Deussera je belgická stáj Stephana Contera. Za manželku má Belgičanku Caroline Wauters.

Důvodem nepodepsání smlouvy s federací jsou anti-dopingová pravidla, která se Ahlmannovi a Deusserovi zdají být příliš přísná. Podle smlouvy musí jezdci a koně projít další antidopingovou kontrolou mimo závody. Dále musí jezdci hlásit všechny cesty, závody a aktivity 90 dní dopředu. Federace podle smlouvy musí být informovaná o každém podání kontrolovaných léčiv. Na druhou stranu ve smlouvě nejsou stanovené přesné sankce za porušení těchto pravidel.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.