Dostihová Kolesa 2016

Druhé závodiště v Pardubickém kraji otevře své brány na dostihové dráze v Kolesách u Kladrub nad Labem hlavním mítinkem 23. července. Na závodišti Kolesa se letos budou konat tři mítinky. Zmiňovaný červencový, dále srpnový (13.8.) a pravděpodobně závěrečný mítink roku ČR na překážkách bude v Kolesách začátkem listopadu. I se zde uzavře překážkový šampionát 2016.

V loňském roce poprvé na překážkách bodovali Jan Kratochvíl, Josef Sovka a Veronika Řezáčová. Při hlavním mítinku jim tak budou předány ceny. Ten den budou tři rovinové a pět překážkových dostihů, kdy překážkoví koně a jezdci budou absolvovat atraktivní překážky jedinečné v ČR. V rovinových dostizích poběží koně po třetí klopené zatáčce v Čechách - dvě jsou ve Slušovicích. Začátek dostihů v Kolesách je od 13 hodin.

Součástí Koleských dostihů je druhé kolo prezentované dostihové Ankety, která byla zahájena při druhé kvalifikaci na Velkou pardubickou v měsíci červnu a její finálové vyhodnocení bude při čtvrté kvalifikaci na VP 2016. Tam se také skuteční předání ručně broušených skleněných pohárů nejsympatičtějšímu překážkovému jezdci, žokeji, jezdkyni-amazonce českých překážkových dostihů.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.